Кратка Биографија

Дритон Сулејмани е роден во Куманово на 28.07.1984. Основно и средно училиште има завршено во родниот град, а високо образование на Универзитет на Југоисточна Европа, Тетово, факултет за Бизнис Aдминистрација – Маркетинг Mенаџмент. Во 2008 беше заменик менаџер во компанијата “Едноставно Биро”, која го спроведуваше проектот на владата за електронските здравствени картички. Од 2009 до 2018 работел како професор по економски предмети во средното трговско училиште “Цветан Димов”, Скопје. Во октомври 2018 е именуван директор на НУ “Природонаучен музеј на Р. Македонија” – Скопје. Истотака беше и дел од невладиниот сектор каде учествувал во реализација на разни проекти во областа на земјоделството, културата и други сфери, финансирани од УСАИД и други релеванти организации.

One Commentto Кратка Биографија

  1. I am sure this post has touched all the internet visitors,
    its really really good article on building up
    new web site. http://epoxyflooringgarage01333.link4blogs.com http://epoxyflooringgarage01333.link4blogs.com

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *