Живи фосили и ендемити од Охридско Езеро


Изложба “Живи фосили и ендемити од Охридско Езеро”
Автор: Мр. Снежана Станковиќ Јовановиќ, кустор советник;
Комесар на изложбата: Наташа Стефановска, кустос;
Раководител на проектот: Лилјана Стефановска, едукатор.
Триесет и пет видови реликтни и ендемични полжави се претставени преку оригинални, компјутерски дизајнирани фотографии, репрезентативни примероци на черупки и соодветни информации за нивните димензии, морфологија и распростанување во езерото.
Повелете и посетете ја изложбата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *