Библиотека

НУ Природонаучен музеј Скопје во рамките на својата дејност, поседува и специјализирана библиотека со богат кн фонд  (книги, периодични списанија и сл.) од областа на биологијата и геологија, која  одговара на потребите на стручниот кадар на музејот и служи за научно-истражувачката работа на кустосите.

Библиотеката е формирана во 1926 година и  располага со богат библиотечен фонд од 57.000 единици, од кои  се 3939 монографски изданија  и  1560 броеви на наслови на периодични списанија.

Библиотеката врши размена со 419 институции од земјава и странство, така да  поголем дел од кн се добиваат по пат на размена.

Вработен :Билјана Кузевска, библиотекар

Образование: Дипл.инг.агр.

Контакт: librarian@masmucscinat.mk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *